TOM CRUISE GEEFT ME EEN HAND, ZIJN FAVORIETE RECEPT EN TIKT OP HOOFDEN




Tom Cruise geeft me een hand en tikt op hoofden?

Jazeker!

Drie jaar geleden gingen we naar de opnames van de late night show Jimmy Kimmel Live. Dat is een praat-programma zoals Jay Leno en David Letterman door de week hebben rond half 12. Jimmy's studio zit op de Hollywood Boulevard, recht tegenover het Kodak Theatre, waar de Oscars altijd uitgereikt worden.

Jimmy had een topgast: Tom Cruise. Hij kwam natuurlijk promotie maken voor zijn film VALKYRIE, maar dat mocht er niet zo dik bovenop liggen, dus moest er eerst even leuk spontaan gebabbeld worden.

Nou ja "spontaan": Tom had zijn antwoorden op tekstborden staan, die een bevallige dame net buiten beeld vasthield. En Tom raakte duidelijk geirriteerd, toen Jimmy blijkbaar van het afgesproken toneelstukje afweek.

Jimmy vroeg namelijk ineens of Tom ook kookte voor zijn vrouw Katie Holmes en hun kind Suri.

Tom bleef wel lachen, maar even was er paniek. "Ja natuurlijk kook ik," zei Tom snel: "Ik ben een echte family man". En Tom wilde weer snel door met het gescripte toneelstukje.

Maar Jimmy vroeg door: "Wat kook je dan?"

"Oh", zei Tom, "ik heb een aantal favoriete recepten, die ik heel goed kan koken." En Tom wilde weer door.

Maar Jimmy vroeg: "Wat is je super favoriete recept?"

Tom dacht na... "Eh, ja zoveel".

Maar Jimmy wilde het echt weten. Tom dacht en dacht. En ineens zei hij: "Spaghetti."

"SPAGHETTI IS HET FAVORIETE RECEPT VAN TOM CRUISE?"

"Eh ja", zei Tom: "Spaghetti eh carbonera." En Tom wil weer snel door naar de promotie van zijn duistere Nazi-film, die een paar maanden geleden nog gereshoot werd in de warme Californische heuvels, nadat tijdens publiekstests was gebleken, dat niemand begreep dat die man met het ooglapje Tom Cruise was.

Maar Jimmy zei: "En hoe kook jij dat dan, Tom, jouw favoriete recept van die spaghetti carbonera?"

Tom kon hem wel killen. Maar hij zei: "Eh... ik eh neem eh olijfolie... en dan eh..."

Het werd pijnlijk.

Jimmy probeerde te helpen: "En dan....?" Geen antwoord. "Spek?" Tom aarzelde. "Of ham?"

Tom zei: "Nee eh, van die andere worst... ik kan er even niet opkomen... maar eh Suri kijkt ook naar mijn films, wist je dat, en ze huilt omdat RAIN MAN slecht afloopt."

Pfffff, ging er door de zaal. Grote opluchting, omdat het duidelijk was geworden, dat Tom waarschijnlijk nooit in een keuken komt, tenzij hij er vanwege een film in moet spelen.

Daarna moest Tom een spelletje van Jimmy spelen: Daar had hij duidelijk ook geen zin in, maar ja... hij moest VALKYRIE promoten...

Het spel heet: WIE KAN BINNEN 30 SECONDE OP DE MEESTE HOOFDEN VAN MENSEN TIKKEN.

Jimmy en Tom gingen naar buiten, en probeerden allebei binnen 30 seconde de meeste hoofden van niets vermoedende voorbijgangers te tikken. Dat was erg amusant: Stel je voor: Je loopt over de stoep en ineens komt Tom Cruise op je af en tikt op je hoofd...

Jimmy liet Tom winnen, leek het. Tom tikt 44 mensen in 30 seconde op hun hoofd. Dat was inclusief de nep-Johnny Depp en de nep-Superman, waarmee toeristen op de foto kunnen.

Iedereen was blij dat het daarna afgelopen was.

En toen gebeurde iets, waarvan iedereen zei, dat het nog nooit gebeurd was:

Tom ging niet met zijn bodyguards weg, maar kwam naar ons, het publiek, toe. En hij stak zijn hand uit... En begon handen te schudden.

Iedereen werd helemaal wild.

Wij dachten: Sjee... daar komt Tom Cruise... en dadelijk steekt ie zijn hand naar ons uit...

En inderdaad: Hij stak zijn hand naar me uit...

En natuurlijk schudde ik DE HAND VAN TOM CRUISE. Net als iedereen. En daarna verschenen er manden met snoep. Dat bleek een kadootje van Tom aan ons.

Even dachten we nog om dat snoepje te bewaren. Dan konden we het naast het favoriete Bill Clinton-chocolaatje leggen, wat we ooit stiekem in het Witte Huis kregen van een security guard.