SCHRIJF EVEN EEN FILM VAN 180 MILJOEN DOLLAR




Dit zijn Christopher Markus en Stephen McFreely. Wat hebben zij de laatste paar jaar gedaan?

Een script van 180 miljoen dollar geschreven. En even later een script van 200 miljoen dollar geschreven.  En beide zijn gemaakt.

Niet slecht voor twee vrienden, die voordat ze deze opdrachten kregen slechts 1 tv-drama hadden geschreven. 

Helemaal niet slecht omdat de eerste speelfilm, THE CHRONICLES OF NARNIA 1, wereldwijd aan de bioscoopkassa alleen al 739 miljoen dollar opbracht. 

En de tweede NARNIA doet het ook niet slecht...

Tussen de twee NARNIA's door schreven ze een film, die ze zelf helemaal te gek vonden: YOU KILL ME.

Dat gaat over een alcoholistische huurmoordenaar (Ben Kingsley), die naar de alcohol anomynous meetings gaat om er van af te komen, omdat het hem dronken niet lukt om mensen te dood te schieten.  

Als zijn mentor daar ontdekt dat Ben een huurmoordenaar is, komt de vraag op, om hem juist NIET te genezen, zodat Ben geen mensen meer vermoordt... 

Een erg leuk idee. Maar de film deed helemaal niets... een grote flop.

Christopher en Stephen baalden daar enorm van. Ze dachten steeds: Wat als we gewoon zelf de regie hadden gedaan?

Maar daarna dachten ze: Wij zijn schrijvers. Het is een beetje zoals een ober, die eigenlijk de chef kok wil zijn: Eigenlijk weet je als ober helemaal niet hoe je in die keuken moet koken. Dus je kunt beter een hele goede ober blijven...

Het liefst zouden ze ieder hun eigen projecten gaan schrijven. Maar dat is enorm riskant in Hollywood, want Hollywood wil duidelijkheid: Ben je een duo? Dan blijf je een duo. Schrijf je comedy? Dan wil ik geen thriller van je, maar een comedy. 

Ze voelen zich een beetje een beroemd popduo, waarvan de een een solo album wil maken. Dat is een groot risico. Dus misschien toch maar niet...

Maar voorlopig zijn er nog een hoop NARNIA's te schrijven... En zeg nou zelf: Wie zou er niet een keertje een film van 200 miljoen willen schrijven?