ROTBAAN LEVERT FILMIDEE OP



Wiens villa is dit?

MTV-kijkers moeten het herkennen. 

Okee, nog een aanwijzing dan: 

Het is een reality-serie over een soort muzikale familie Flodder in Beverly Hills.

Die met die hondjes, die overal in huis poepen en plassen..

Precies: THE OSBOURNES.

Deze serie is heel toevallig ontstaan. MTV filmde bij Ozzy Osbourne een aflevering van CRIBS: Daarin laten muzieksterren hun 'crib', hun huis zien. 

Naderhand dacht iemand van MTV: Jee, dat is zo'n gekke vent, met zo'n gekke familie en zulke gekke hondjes, zou dat niet een reality-serie kunnen zijn?

Die gedachte bleek goud: THE OSBOURNES werd 's werelds beroemdste tv-familie.

Dat heeft een prijs, want elke dag rijden er bussen toeristen langs. Dit huis is met name populair, omdat je "binnen" kunt kijken. Dat kun je bij de meeste andere niet. 

Laatst zagen we een man, die vroeger zo'n bus reed. Hij vertelde dat het een rotbaan is, omdat je de meeste tijd dus voor een hoge dichte heg stopt, waar niemand iets kan zien. 

Toch maakt iedereen dan volop foto's, omdat je dan later thuis kunt laten zien dat je de heg van Madonna of Tom Cruise hebt gefotografeerd.

Hij zelf ontdekte dat het eigenlijk dus niet uitmaakt of je voor de juiste hoge heg staat. De toeristen geloven toch alles, en schieten braaf foto's van welke heg dan ook.

Dus besloot hij een veel kortere route te rijden. Hij stopte gewoon voor een onbekende heg, en verzon dat daar een mysterieuze filmster woonde, waarover hij fantaseerde. 

Tot hij met deze rotbaan stopte en ander werk zocht. Toen hij dit een keer vertelde aan iemand, zei die iets, wat je dagelijks in Hollywood hoort: "Daar zit een film in!"

En hij dacht: "Oh ja?". En toen: "Waarom niet?" 

Dus schreef hij een scenario over een luie toerbus-chauffeur, die voor een onbekende hoge heg stopt, en tegen de goedgelovige toeristen vertelt over de film-actrice, die achter de heg zou wonen.

Wat gebeurt er: De vrouw, die achter de heg woont, hoort het, en besluit het spel mee te spelen. Ze verkleedt zich als de film-actrice, die hij fantaseert, komt naar buiten als hij bij haar stopt... en zo ontstaat er een romantische comedy. 

Wie weet wordt dit scenario verkocht en zien we dit binnenkort in de bioscoop. 

Zo niet, dan komt het op de stapel van 50.000 scenario's, die jaarlijks bij de Writer's Guild geregistreerd worden, en nooit gemaakt zullen worden. 

50.000 scenario's van gemiddeld 100 pagina's... dat is 5 miljoen pagina's papier... dat is een bos van...