JACK NICHOLSON'S WONDER EN DE ANTI ROMANTISCHE COMEDY



Deze zwerver met het 'I need a miracle'-bord is een goede bekende op Hollywood Boulevard. Ik heb het hem niet durven vragen, maar wie weet was hij ooit een acteur met een droom. Of een producent.

De beste vriend van acteur Jack Nicholson heet Harry Gittes, een producent, die ook een wonder nodig had.

Mensen, die de films van Jack Nicholson goed kennen, begint nu een lampje te branden. Ja, heet Jack Nicholson in de film CHINATOWN niet Gittes?

Inderdaad, Jack heeft zijn rol genoemd naar zijn vriend.

Diezelfde Harry Gittes zag jaren later dat Jack enorm veel moeite had met de nieuwe verloofde van zijn dochter. Jack haatte die lul. Weg moest die van zijn dochter!

Maar Jack kon er niets aan doen.

Harry had toevallig een boek, wat hetzelfde onderwerp had. Hij gaf het aan Jack. Misschien een film?

Jack zei onmiddellijk ja, want nu kon hij in film doen, wat hij niet tegen die lul van een verloofde in het echt kon doen.

Het was een rol, die Jack normaal nooit gespeeld had. Maar hij gebruikte het nu als een soort therapie.

Niet dat het makkelijk ging. Jack wilde allerlei aanpassingen in het script, en veel voice overs, want hij wilde wel enorm 'genieten'.

Maar de schrijver kreeg toevallig net een lucratief aanbod om JURRASSIC PARC 3 grondig te herschrijven voor enorm veel geld per week, dus die was er niet.

Daarbij maakte de distributeur ook problemen, want deze film was toch geen goede opvolger voor Jack na het succesvolle AS GOOD AS IT GETS: Dit was zelfmoord voor Jack als filmster...

Uiteindelijk werd de film toch gedraaid... Jack was blij, want hij had zijn 'therapie-speeltje' gehad. En Harry Gittes was blij dat zijn vriend Jack weer blij was.




Tot ieders verbazing werd de film ABOUT SCHMIDT een gigantisch financieel succes. En Jack werd tot zijn verbazing enorm geprezen voor zijn gewaagde keuze in acteren. Het leverde hem zelfs een Oscar-nominatie op.

Tja, zei Edward Wang, de assistent van Harry Gittes, die dit vertelde: Misschien is het toch waar wat scenarioschrijver William Goldman ooit zei: Nobody knows anything in Hollywood...

Hij werkt al een tijd hard aan iets nieuws: De eerste ANTI-ROMANTISCHE COMEDY:

Het gaat over een man, die bij zijn verloving wegloopt.

20 jaar later gaat ie terug, en hij ziet dat haar leven geruineerd is, ze vertrouwt niemand meer, waardoor ze haar familie geruineerd heeft.

Maar hij jumpstart dan hun levens weer...

Dat klinkt als een goed verhaal. Tom Hanks doet mee. Dit zou een groot succes moeten gaan worden...

Maar al jaren lukt het niet om dit echt van de grond te krijgen.

Eigenlijk is het wachten op zo'n Jack-Nicholson-haat-zijn-dochters-verloofde-maar-dan-anders...

Oftewel hopen op een wonder...