CAMERON DIAZ: WAT VERDIENT ZE?


Dit is een zeldzame handtekening van Cameron Diaz, die ooit werd gekozen tot 'slechtste handtekeningzetster van alle filmsterren'.

Hij hangt in de gang van het American Film Institute, een speciaal soort Filmacademie in Hollywood, waar ook een aantal Nederlanders opzaten, zoals cameraman Rogier Stoffers (KARAKTER, DISTURBIA) en producent Pieter Jan Brugge (MIAMI VICE, THE INSIDER).

Cameron Diaz heeft een Duits-Engelse moeder en een Cubaans-Amerikaanse vader, en ze heeft ook nog Cherokee-indianen bloed. Ze zat op school met rap-ster Snoop Dogg, en trok op haar 16de de wereld in. 

Toen ze 5 jaar later terugkwam, begon ze met modellenwerk. Meer voor de lol auditeerde ze zonder enige acteeer-ervaring voor de hoofdrol in MASK... en kreeg hem, naast Jim Carrey.

Daarna begon ze als een gek acteer-lessen te nemen en brak uiteindelijk in 1997 door met MY BEST FRIEND'S WEDDING met Julia Roberts, die net als zij gek is op breien.

Daarna volgde haar echte doorbraak in 1998 met deze film: THERE'S SOMETHING ABOUT MARY. Daarvoor kreeg ze een salaris van 2 miljoen dollar.

De vraag is: Wat verdiende Cameron (die in bijna elke film danst) tussen 1998 en 2005 met haar 10 best betaalde films uit die periode: welke zijn: 


THERE'S SOMETHING ABOUT MARY
ANY GIVEN SUNDAY
CHARLIE'S ANGELS
SHREK
VANILLA SKY
THE SWEETEST THING
GANGS OF NEW YORK
CHARLIE'S ANGELES 2
SHREK 2
IN HER SHOES 

A: 38 miljoen dollar

B: 44 miljoen dollar 

C: 52 miljoen dollar

D: 105 miljoen dollar

De winnaar krijgt een fles Evian water: Dat is het enige water, waarmee Cameron haar gezicht wast...

Ach, wat kan je die fles schelen:

Het antwoord is D. Cameron was na Julia Roberts de eerste actrice die 20 miljoen dollar voor een film kreeg.