JENNIFER ANISTON'S KOFFIESHOP


In dit doodgewone koffieshopje drinkt FRIENDS-ster Jennifer Aniston vaak haar ochtend-kopje koffie. Het ligt op de Sunset Boulevard aan de voet van de Hollywood Hills, waar sterren als Jennifer, Madonna en Paris Hilton hun optrekjes hebben. 


Leuk, denk je, dan gaan we daar even koffie drinken.

Maar dat is niet zo makkelijk. Je kunt er niet lopend komen en je kunt nergens in de buurt je auto parkeren. Hoe doen die sterren dat dan? 

Die parkeren op de parkeerplaats recht voor de koffieshop. Maar dat is dan wel valet parking voor 25 dollar per uur plus een tip van 20 procent. Dus dan word je kopje koffie ineens 34 dollar...

Ook Jason Reitman zit vaak in zulke koffieshops. Hij is de Oscar genomineerde regisseur van films als JUNO en THANK YOU FOR SMOKING. 

Deze 31-jarige Canadees gaat er echter niet voor de koffie, maar om te schrijven. Want thuis werken lukt niet. Dan zit hij in plaats van te typen alleen maar over het net te surfen.

Toen probeerde hij de computer weg te doen, en alles met de hand te schrijven. Maar dat lukte ook niet.

Vervolgens bleek de koffieshop de oplossing. Daar voelt hij dat iedereen naar hem kijkt, dus hij vindt dat hij dan niet een beetje kan gaan zitten surfen. Nee, hij moet wel typen. 

Zijn collega Josh Olson schreef zijn scenario voor de film A HISTORY OF VIOLENCE ook in een koffieshop, iets verderop, met de Franse naam 'Le Bourgeois Pig'. Daar zitten elke dag tien tot twintig scenarioschrijvers te ploeteren.

Dat ging een tijd goed. Josh kon zich goed in de 'Pig' concentreren. Tot hij verliefd werd op de vrouwelijke bediende...  

Gelukkig had hij zijn scenario net klaar, dat een jaar later een Oscar nominatie kreeg.

Josh schrijft sindsdien niet meer in koffieshops. Hij heeft het wel geprobeerd, maar om de haverklap kreeg hij een hand op zijn schouder van een beginnende scenarioschrijver, die vroeg: "Hey Josh, do you have tips?"

En de relatie met de bediende is ook uit...