DE HAND VAN DE BAAS VAN PLAYBOY EN TOM HANKS


We liepen langs de mega grote boekenzaak BARNES & NOBLE en we zagen dat Playboy baas Hugh Hefner hier straks zijn autobiografie zou signeren.

En toen twijfelden we ineens. Moeten we daar heen gaan? Aan de ene kant is dat belachelijk. Maar aan de andere kant is het ook wel weer uniek. 

We liepen aarzelend de zaak binnen, en ineens was daar opwinding. Want mensen zochten wanhopig naar de boeken van Hugh Hefner. Want zonder een gekocht boek mocht je er niet heen.

En ineens zag ik vlakbij me een boek in de etalage staan...

En ik kon de verleiding niet weerstaan. Ik kocht het boek en kreeg een het allerlaatste blauwe polsbandje, dat recht gaf op de handtekening van de 83-jarige Playboy-oprichter. 

En toen konden we in de rij gaan staan. Er waren al 299 mensen voor ons. Het merendeel mannen. Maar ook een paar vrouwen. En een paar ex-bunnies, zoals deze mevrouw. 



Wat heeft dat nou met film te maken?

Nou, dat zal je verbazen. Een van de allerberoemdste scenarioschrijvers is een vaste gast in de Playboy Mansion. Ik kan zijn naam niet noemen, en ook niet de naam van zijn medewerkster, die een tijd wanhopig achter hem aanzat om te zorgen dat ie eindelijk eens wat schreef. 

Want ooit was ze in competitie met de film SPLASH: Die gaat over een jongen, Tom Hanks, die verliefd werd op een zeemeermin, DARRYL HANNAH.

Toen bekend werd in Hollywood dat het idee voor deze film gekocht was, en dat er een script geschreven ging worden, toen dacht een concurrerende producent: Hee, een soortgelijk idee heb ik ook, ik ga ook zo'n scenario ontwikkelen, en dan gaat het er om wie het eerste is.

Daarom huurde hij die medewerkster in,  die vervolgens die hele beroemde scenarioschrijver inhuurde. 

Maar haar grote probleem was: De scenarioschrijver was steeds verdwenen... naar de Playboy Mansion. Dus zij moest ook steeds daar heen, om te zorgen dat ie behalve zijn gerommel met Playboy Bunnies ook als de sodemieter dat script als eerste klaar had. 

Dat is niet gelukt. SPLASH was eerder, en werd gemaakt. En dat betekende meteen de doorbraak van acteur Tom Hanks en regisseur Ron Howard (APOLLO 13, FROST/NIXON, DA VINCI CODE)

De medewerkster wijt het aan de Playboy Mansion, en dus ook aan Hugh Hefner. Anders was er een veel betere film geschreven. (En anders waren Tom Hanks en Ron Howard pas later doorgebroken... of wie weet wel helemaal niet.)

Terug naar de rij in de mega-boekenzaak voor Hugh Hefner. Na twee uur wachten kwam hij dan, omringd door Playboy Bunnies.




En ik kwam uiteindelijk bij Hugh. Als 300ste. Dat betekent dat hij al een veelvoud van 300 handtekeningen had gezet, want veel mensen hadden wel 10 boeken gekocht: Leuk als Kerstkado, of direct op eBay verkopen...

En zeg nou zelf: Hugh ziet er wat moe uit...