SEX EN CARRIERE IN DE FILM



Dit is het park, waar zanger George Michael gepakt werd vanwege 'sex onder de palmen'. Het prachtige parkje ligt recht tegenover het mooiste hotel van Los Angeles: Het Beverly Hills Hotel. 

Het heeft een rose gloed en een lange geschiedenis. Ook wat sex betreft. Aan de zijkant kun je discreet parkeren en dan ongezien een luxe 'cabana' inglippen. Dat deed bijvoorbeeld president John F Kennedy om sex met Marilyn Monroe te hebben, in hun favoriete cabana nummer 7.

Acteur Hugh Grant werd ook ooit gepakt met een hoer. Net toen alles klaar was om zijn allerbeste rol ooit te gaan spelen.

Kwa geld zou Hugh daar veel meer krijgen dan de luttele 100.000 dollar, die hij voor FOUR WEDDINGS AND A FUNERAL kreeg. En ook veel meer dan de 7,5 miljoen, die hij voor NOTTING HILL zou krijgen. 

Ook de rol was interessant: Eindelijk zou Hugh niet meer die 'romantic lover' hoeven te spelen. Daar had hij sowieso tabak van, want hij gelooft zelf helemaal niet in liefde op het eerste gezicht, waar hij zijn hele carriere op gebouwd had. 

Maar nu ging die geweldige rol niet door. Omdat hij met die hoer gepakt was. Want hoe kon hij nou nog geloofwaardig de hoofdrol in LIAR LIAR spelen? Iedereen zou Hugh altijd associeren met de hoer... 

Dus deze Engelsman werd op het laatste moment vervangen. Snel moest men iemand anders hebben. Maar wie?

De Canadees Jim Carrey was bezig met de voorbereidingen van THE TRUMAN SHOW. Maar die bleek nog niet klaar, dus werd ie uitgesteld.

Jim had ineens een gat, dus hij kon de hoofdrol van LIAR LIAR nu doen. 

Salaris: 20 miljoen dollar. Toen het hoogste ooit betaald voor een comedy acteur.

Door LIAR LIAR werd Jim Carrey overal een 'overnight succes'.

Zelf vond Jim dat belachelijk. Hij had jarenlang zich de pokken gewerkt in kleine comedy clubs. Het had hem 14 jaar gekost om een 'overnight succes' te worden.

Zo leverde de sex van Hugh Grant dus de carriere op van Jim Carrey.

En het kostte Hugh Grant dus eigenlijk zijn carriere en 20 miljoen dollar salaris (voor slechts 8 weken werken).

Nu zit dat met geld wel goed bij Hugh. Hij kocht een tijd terug een Andy Warhol-schilderij met Elizabeth Taylor erop voor 4 miljoen dollar. Een paar jaar later verkocht hij het voor 23,5 miljoen dollar...

Maar met zijn carriere is het nooit meer echt goed gekomen. Hij speelt nu nog altijd weer de herhaling van de rol, die hem ooit beroemd maakte. 

In zijn twee laatste romantische comedy’s ging het nog net, omdat hij zichzelf haast pariodieerde. Maar het was op het randje.

Toch blijft hij voorlopig nog werk houden. Want hij is een 'zekerheid' voor vrouwen, die na hun eerste twee kinderen gebaard te hebben eindelijk weer eens even anderhalf uur naar de bioscoop kunnen piepen. 

Die vrouwen willen een 'safe bet': Ze willen geen risico lopen, dat de film slecht is, want ze hebben al zo weinig tijd. 

Een film met Hugh Grant lijkt dan een 'garantie'. 

Dus zolang de make up en de digitale technieken Hugh nog geloofwaardig 'jong' kunnen maken, zodat hij geloofwaardig kan spelen dat hij voor het eerst van zijn leven verliefd wordt, blijft hij een carriere hebben, die heel anders had kunnen lopen, als hij toen niet gepakt was..