AMERIKA'S BIJZONDERSTE SCENARIOSCHRIJFSTER



Deze Karen Lutz moest met haar man meeverhuizen naar Albuquerque in New Mexico, wat zoveel is als the middle of nowhere.

Er was helemaal niets te doen. Dus dacht ze: Ik word of schrijfster of astronaut.

En toen belde er net een vriendin uit Los Angeles op. Ze besloten in de bar, waar ze elkaar ontmoetten, samen te gaan schrijven. En dat deden ze dan meteen maar op de servetten van de cocktails, die ze dronken.

Ze besloten alleen van 2 tot 7 te werken, en alleen bij het zwembad of het strand, met champagne.

Als mensen langsliepen, zeiden die vaak: "Ga toch eens werken!". Maar dat deden ze juist.

Het was in de tijd dat de film CLUELESS een grote hit was. Dat was een eigentijdse versie van EMMA. Dus dachten ze: Dat kunnen wij ook!

Dus kwamen ze met "Shakespeare on a highschool". En dat werd de hit 10 THINGS I HATE ABOUT YOU.

Iedereen kent hun LEGALLY BLONDE. Ze schreven ook SHE'S THE MAN. En onlangs kwam de succesvolle HOUSE BUNNY uit.

Dat laatste ontstond doordat ze actrice Ana Faris zo leuk vonden. Ze belden haar op en zeiden: Wij willen je volgende film schrijven. Heb je een idee?

Ana zei: Ik heb me altijd afgevraagd waar een Playboy bunny heen gaat, als ze uit de Playboy mansion wordt getrapt door Hugh Hefner, omdat die een nieuwe jonge bunny wil.

En dat werd HOUSE BUNNY.

Karen krijgt vaak kritiek dat ze niet diep is. Haar antwoord is: Ik ben veel te oppervlakkig om diep te zijn.

En haar advies is: LAAT ANDERE MENSEN JE NIET DEFINIEREN.

Dat is meteen hun thema, wat in alle films terugkomt. Denk maar aan Reese Witherspoon in LEGALLY BLONDE: Iedereen definieerde haar als dom blondje. Maar dat pikte ze niet en liet iedereen eens zien wie ze echt is.

Haar all time favoriete film is GREASE. Ze was zeer vereerd dat ze GREASE 3 mocht schrijven. Hun idee was:

GREASE, maar dan 20 jaar later.

Dus het waren nu de zeventiger jaren en John Travolta was nu vader geworden van een kind, dat de 'Grease-leeftijd' kreeg.

Maar op het aller- allerlaatste moment haakte Travolta af. Niemand weet echt waarom. Zijn excuus: Grease hoort in de jaren 50...

Karen ziet een grote toekomst voor Romantic Comedies, maar dan wel voor boven de 16 jaar. Want dan kan je tenminste een stuk grappiger zijn. Zie SEX & THE CITY, die ook voor boven de 16 was.

Ana Faris van HOUSE BUNNY heeft inmiddels een nieuwe pitch met Karen en haar schrijfpartner, die vorige week verkocht is: Two estranged sisters team up to land a husband.

Op dit moment zit ze weer heerlijk bij het zwembad. En ze wordt er nog rijk van ook: Want er wordt nu een comedy serie over haar en haar schrijf-vriendin ontwikkeld: Twee sexy succesvolle vriendinnen, die steeds door iedereen verkeerd 'gedefinieerd' worden...

Achteraf is ze blij dat ze geen astronaut is geworden.