FILMGELD OMZETTEN IN DRANK




Deze checks hangen op de wc van een beroemde bar in Studio City, vlakbij Hollywood. 

De naam van de bar: RESIDUALS. Dat betekent zoveel als "opbrengsten voor schrijvers, acteurs en regisseurs als hun film of tv-programma weer eens ergens wordt uitgezonden".  In Nederland kennen we iets soortgelijks in de Buma/Stemra en  de Vevam. 

Soms zijn dat flinke checks. Jennifer Aniston bijvoorbeeld krijgt nog maandelijks hele grote checks, omdat FRIENDS nog steeds overal op de wereld wordt uitgezonden. En vergeet niet dat de Verenigde Staten zelf meer dan 500 tv-kanalen heeft, die 24 uur per dag gevuld moeten worden.

Zelfs de erven van LUCY BALL krijgen nog maandelijks behoorlijke checks, omdat LUCY BALL al 50 jaar na de eerste uitzending nog steeds wordt uitgezonden. 

Soms zijn de checks heel mager. Stel je hebt een mini-rolletje gespeeld in een obscure film in 1963, en die is na 27 jaar weer eens ergens op een locaal kanaaltje uitgezonden... dan kun je een check van maar 1 cent krijgen. 

Terug naar RESIDUALS: In deze bar komen niet de rijke en beroemde filmers, maar de schrijvers, regisseurs en acteurs, die moeten vechten om een maandelijks inkomen. 

Vaak hebben ze geen werk. Dan leven ze slechts van hun -magere- residuals.  

Of van de hoop dat er weer een check zal komen. Alleen in deze bar kunnen ze 'poffen' op hun te verwachten check. 

KLIK NU OP DE FOTO...

Dan kun je zien dat de bedragen op de checks minder dan 1 dollar zijn.

Waarom is dat?

Nou, als de check minder dan 1 dollar is, dan krijgen ze als troost hier in Residuals een gratis drankje.