5 prikkelende antwoorden van regisseur George Schouten
George Schouten regisseerde films, documentaires en jarenlang ZOMERGASTEN.

In het kader van het net verschenen boek KLIK HIER

Vraag 1: Wat moet je doen om een goede regisseur te worden? Kun je een paar do's en don'ts noemen? Eventueel met een voorbeeld van jezelf.

Geduldig en vasthoudend zijn. 10 jaar lang met een documentaire bezig geweest Lonely at the top - veel afwijzigen  en uiteindelijk toch een mooie 5 delige serie geworden voor de Humanisten.
Wat je niet moet doen is te veel naar anderen te luisteren. Of eigenlijk - luister naar anderen maar ga je eigen gang.Vraag 2: Wat zou er veranderd moeten worden in het huidige Nederlands film-landschap, zodat onze regisseurs nog beter worden of zich beter kunnen ontwikkelen?

Daar weet ik eigenlijk te weinig van. Ik ben nogal solistisch bezig de laatste decennia via de omroepen. Eerst 15 jaar voor de VPRO nu 11 jaar voor de Boeddhistische Omroep. 

Vraag 3: Kun je een voorbeeld noemen van wat voor jou de grootste kick (als regisseur) was? En een voorbeeld van wat voor jou (als regisseur) het moeilijkste/zwaarste was?

Wanneer Iets wat je achter je schrijftafeltje verzonnen hebt bewaarheid wordt. De Vondelstraat, inclusief kerk, en een gedeelte van het Vondelpark onder spuiten met sneeuw voor een drama serie. Of bedenken dat je de Dalai Lama wilt filmen en dan even later in India in zijn nederzetting verwelkomd wordt.Vraag 4: En een voorbeeld van wat voor jou (als regisseur) het moeilijkste/zwaarste was?
Het zwaarste was een film die tijdens het maakproces al afgekeurd werd. 

Vraag 5: Wat is je advies aan iemand, die regisseur wil worden? 
Ontwikkel het vermogen om bewust in de wereld te staan en probeer jezelf te blijven.