WAT IS DE SLECHTSTE FILM OOIT?Dit was vorig jaar Kerstmis op het strand van Venice Beach.

Blijft vreemd, Kerstmis met 25 graden. 

Normaal is eerste Kerstdag de topdag voor de bioscoop in Hollywood. Iedereen verheugt zich om de nieuwe films te zien, en gaat meestal blind.

Ik lees nooit meer recensies vooraf sinds de film THE POSTMAN. Deze film was geregisseerd door Kevin Costner, en hij speelde ook de hoofdrol.Op zich mag ik de man. Hij neemt risico's en hij heeft principes, of je er nou mee eens bent of niet.  Hij is bijvoorbeeld de enige Hollywood box office filmster, die altijd geweigerd heeft om sequels te doen.

Ooit begon hij met baantjes als in Disneyland, waar hij kapitein op de jungle-cruise was en zijn toenmalige vrouw Assepoester. 

Hij wilde dolgraag de film in. Speelde een eerste hoofdrol... in een soft porno film, en vond dat zo vreselijk dat hij jaren geen rol aannam. 

(Later speelde hij ooit weer full frontal naked in FOR THE LOVE OF THE GAME, maar tijdens test viewings werd daar zo hard om gelachen, dat het eruit geknipt werd.)

Eindelijk kwam de geweldige film THE BIG CHILL. Helaas werd hij daar uitgeknipt. 

Maar gelukkig kwam het allemaal goed. En na DANCES WITH WOLVES kon hij helemaal niets meer fout doen. Tot de mega flop WATERWORLD.


En toen kwam THE POSTMAN, op een hele koude eerste Kerstdag. Gelukkig hadden we de recensies gelezen, en wisten we dat we daar absoluut niet heen wilden. "Horribly written, badly acted, worst movie of the year", "de flop WATERWORLD maar dan niet op zee maar in de woestijn".

Maar wat bleek: Elke andere film was uitverkocht. Wat moesten we doen op Eerste Kerstdag om 10 uur 's ochtends? Het was erg koud, alles was verder dicht en we hadden ons zo op de Kerstfilm verheugd...

Toen zijn we toch maar naar THE POSTMAN gegaan. Het was gelukkig warm binnen. En we hebben de bijna drie uur uit kunnen zitten (die wel drie maanden leken te duren) dankzij het advies van de recensie van The Los Angeles Times: 

Die zei: Als je toch gaat, neem dan een boek mee. Het maakt niet uit welk boek. Elk boek is beter dan de film. 

En dat hebben we gedaan. Gelezen tijdens de Kerstfilm in Hollywood...

Maar sindsdien lees ik geen recensies meer vooraf. Dan kan ik ook nooit balen dat ik naar de slechtste film van het jaar moet.

Een prettige kerst!