WAT KOST NACHT IN JULIA ROBERTS' BED MET CHOCOLADE AARDBEIENVele malen per dag laten toeristen zich op deze 'heilige plek' fotograferen (ik ook dus). Het hotel achter de man op de foto maakte de carriere van twee filmsterren, en zou de vader van Micky Mouse een hartaanval hebben bezorgd. Maar hij was gelukkig al dood.

Het ligt in Beverly Hills, vlakbij de duurste winkelstraat ter wereld, Rodeo Drive.

De meeste mensen herkennen het al uit de film PRETTY WOMAN. Een gigantisch succes, en nog steeds een van de geliefdste films ter wereld. Vooral vanwege de "Julia Roberts gaat shoppen in Rodeo Drive"-scene. 

En natuurlijk de onvergetelijke hotelbaas in dit hotel, die uiteindelijk de show stal, met slechts een paar mini-scenetjes.   Dat succes lag niet voor de hand. Eerst was het een 'donkere' film over de zelfkant van een hoer in Hollywood.  Totdat Disney het kocht, en het begon om te toveren tot een meer "familie"-gerichte film. Maar het bleef een liefdesverhaal tussen een egoistische miljonair en een hoer.

Ze wilden dat SEAN CONNERY de hoofdrol van de egoistische miljonair ging spelen. Maar die zag dat niet zitten, want hij zag dat de echte hoofdrol de hoer was. 

Voor de hoer werd MADONNA gevraagd. Maar die zag dat niet zitten. Die film zou volgens haar niks worden (zoals alle films met haar niks worden...)

Toen werd AL PACINO gevraagd. Nee dank u. 

Daarna RICHARD GERE. Nee, dank u, nee echt, ik ga toch niet in een film spelen, waar ik de tweede rol heb...

Bij Disney begonnen ze wanhopig te worden. Dat wordt niks met deze film. 

Toen kwam de nog behoorlijk onbekende JULIA ROBERTS in de picture. Ja, zij leek heel erg geschikt. 

Julia had 1 groot probleem. Haar moeder werkte voor de kardinaal van Atlanta. Die zou het nooit goed vinden dat haar dochter een hoer ging spelen. Toch moest ze haar moeder's toestemming hebben. 

Ze verzon een list: Ze belde toen ze wist dat haar moeder net weg moest. "Hoi Mam, ik heb een rol". 

"Oh wat leuk kind, wat is het voor rol?", vroeg moeder.

"Oh, het is voor Disney."

"Oh, Disney, nou dan is het goed. Ik moet nu weg, dag."

Opgelucht haalde Julia adem. 
Een jaar later kwam de film uit. Opbrengst: 460 miljoen dollar. Het was het allergrootste succes van Disney ooit. 

Maar oprichter Walt Disney zou zich in zijn graf omdraaien, als hij geweten had dat het grootste succes van zijn op brave families gerichte bedrijf een film over een HOER was.

Toch was het juist mede het succes van de film. Want iedereen in het vak weet meteen wat voor ontwikkeling een hoer en een egoistische miljonair doormaakt in de film, als je het in 1 zin zou pitchen;

Want je weet dat de hoer uiteindelijk zich ontwikkelt moet tot NIET-hoer. En de egoistische geld-zakenman tot NIET-egoist, die liefde uiteindelijk belangrijker dan zijn geld vindt.

Een goed verhaal heeft juist die "gevangenis" voor je hoofdpersonage nodig.

"Egoistische hoer" betekent dat je hoofdpersonage twee grote ontwikkelingen doormaakt in de film. Want een hoofdpersonage ontwikkelt zich altijd maximaal in een film (behalve als hij een held als James Bond is, zie ons boek HET GEHEIM VAN HOLLYWOOD).

Nog steeds kun je in dit hotel de "PRETTY WOMAN-suite" huren. Je krijgt dan aardbeien met chocolade-saus en een DVD van de film.

Het beroemde balcon voor de hoogtevrees van Richard Gere is er niet. Dat hebben ze gewoon in de studio gebouwd. 

Wat kost zo'n nachtje in die PRETTY WOMAN-suite? 

4000 dollar...


Maar misschien kom je deze Jake daar tegen, want deze foto's zijn daar gemaakt...