NEDERLANDSE AUDITIE VOOR DAVID LYNCH EN VINCE VAUGHN


Dit is de geheime deur naar Hollywood's beruchtste nachtclub. Hier dansen Paris Hilton en Britney Spears op de tafels. 

Van buiten loop je er zo voorbij. Er is geen uithangbord, niets. 

Alleen de hele grote sterren en rijke verwende kinderen van miljonairs kennen deze deur, en gaan hier tot in de vroege uurtjes uit.

Het is van het exclusieve hotel Chateau Marmont, maar dat ligt er een stuk vanaf, op de Sunset Boulevard.

Ik sprak een paar jaar geleden in de theetuin van het Chateau met een Nederlandse, die op weg naar de top in Hollywood is. Dat ging toen zo:

Nederland kent haar misschien nog van de tv-series BITCHES, LOTTE, WALTZ of van Marc de Cloe's BOY MEETS GIRL STORIES. Dit is JANNA FASSAERT. Ze trok naar Hollywood, op uitnodiging van een beroemde drama coach. 

In Hollywood hebben veel filmsterren als Brad Pitt een eigen drama-coach op de set. Terwijl de regisseur op de set bezig is met techniek, werken de filmsterren ondertussen in hun trailer met hun drama-coaches aan hun spel. 

Zodat ze klaar zijn, als er opgenomen gaat worden. In Nederland vinden we dat vreemd, maar in Amerika is dat heel normaal.

Janna wilde als actrice in Hollywood werken, maar daarvoor moet je eerst je SAG (Screen Actors Guild papieren) in orde hebben. Die kun je alleen halen... door ergens in te acteren, wat je niet mag als je geen SAG hebt. Een vicieuse cirkel...

Ze hield zich in leven in het eenzame Hollywood met modellenwerk, en kreeg uiteindelijk haar kans op haar SAG door in een enorm grote commercial van Guinnes Bier te spelen. 

Alles leek goed te gaan. Ze kreeg meteen een rol in werelds meest bekeken tv-serie CSI. Maar... net op de ochtend dat ze zou gaan draaien, was nog niet alles in orde.  Dus dat ging niet door.

Maar inmiddels lijkt ze een doorbraak te hebben. Ze is net terug van een maand opnames in het exotische Bora Bora voor de film COUPLES RETREAT met niemand minder dan VINCE VAUGHN  en JON FAVREAU.
Vince Vaughn is een mega-ster, bekend van THE BREAK UP, maar ook een aflevering van JURRASSIC PARK. Hij verdiende met zijn laatste film 20 miljoen dollar. Deze boomlange acteur staat bekend als de man die voor elke dollar die hij verdient, het 14 voudige oplevert voor de filmbazen. 

Janna vertelde dat Vince enorm van improviseren houdt. Dat betekende dat een draaidag, die om 7 uur begint soms pas om 3 uur 's nachts ophield als Vince uitgeimproviseerd was... 

(En voor FRIENDS-fans: Ooit zou Vince de rol van Chandler/Matthew Perry spelen...)

Jon Favreau is een goede vriend van Vince. Hij speelt in vrijwel alle films van Vince, zoals in THE BREAK UP met Jennifer Aniston. 

Maar Jon is ook regisseur, van bijvoorbeeld de enorme blockbuster IRON MAN met Robert Downey en Gwyneth Paltrow, die 140 miljoen dollar kostte en wereldwijd een veelvoud opleverde. 

Inmiddels heeft Janna een bijzondere auditie achter de rug. Het gaat om de hoofdrol in een re-make van Alex Cox' beroemde cult-film REPO MAN. Alleen is het nu een vrouwelijke variant: REPO CHICK.
Die wordt geproduceerd door DAVID LYNCH. Dat is de illustere regisseur van o.a. BLUE VELVET, MULHOLLAND DRIVE en de tv-serie TWIN PEAKS. 

Janna moest auditie doen in een kamer met Alex Cox en David Lynch. En tussen haar en de heren in zat... de hond van Alex Cox.  Best bizar om zo voor een hond auditie te doen.

Maar goed, ze haalde diep adem en deed de auditie. Na afloop zei Alex Cox dat ze het heel goed gedaan had. En David Lynch beaamde dat.

Toen vertelde Alex Cox WAAROM Janna het goed gedaan had.  Dat was omdat de hond van Alex Cox tijdens Janna's auditie niet was gaan blaffen....

Ja, werd er verteld: Dat was heel erg bijzonder!

Dus wie weet speelt "onze eigen Hollandse" Janna straks de hoofdrol in een door David Lynch geproduceerde film...


(Maar dat is helaas niet gelukt. Maar toch...:)

Alles is mogelijk in Hollywood. Zelfs voor ons Nederlanders...