SEX MET BRAD PITT EN ANGELINA: HOE IS DAT?



3 jaar geleden zagen we deze Simon Kinberg, toen 35, en dankzij zijn scenario's toen multi-miljonair. De laatste 4 films, die hij toen schreef, waaronder X-MEN-THE LAST STAND (met 'onze' Famke Jansen) hadden bij elkaar een budget van een half miljard dollar.

Voor zijn eindexamen schreef hij MR & MRS SMITH, wat de film met Brad Pitt en Angelina Jolie werd. Maar zo makkelijk ging het niet. 

Jarenlang zag Hollywood er niets in. Tot de scenarioschrijver van de DA VINCI CODE en A BEAUTIFUL MIND hem besloot te helpen door het verhaal een "gouden logline" te geven:

"Een getrouwd stel ontdekt van elkaar dat ze huurmoordenaars zijn, die elkaar moeten vermoorden, en hierdoor raken ze opnieuw verliefd" 

En toen wilde Brad wel, zeker als zijn nieuwe liefde Angelina Jolie zijn tegenspeelster werd. Dan kon Brad op zijn werk ook bij Angelina zijn.

En Simon Kinberg was in een klap multi-miljonair.

Maar de film werkte van geen kanten.



Zoals bijvoorbeeld een actie-scene, waarvoor ze in de grootste studio van Los Angeles een besneeuwde berg hadden gebouwd, waarover Brad een truck rijdt, die uitglijdt, en schuin boven de afgrond blijft hangen. 

Kostte 2 weken draaien,  10 miljoen dollar. Maar de scene werkte niet. Of Kinberg maar even razendsnel een nieuwe, soortgelijke actie-scene kon verzinnen. Maar het budget was op, dus het mocht niets kosten. 

Kinberg piekerde zich suf. Kwam toen met de woestijn: Die is gratis, ligt vlak bij Los Angeles en kost ook nog eens geen licht.



Uiteindelijk werden het 140 draaidagen gedurende 2 jaar (Vergelijk: Een gemiddelde Nederlandse film heeft tussen de 25 en 45 draaidagen).

Kinberg vertelde dat de 'after sex scene' tussen Brad en Angeline een van de moeilijkste dingen was om goed te krijgen.

Want: Waarover praten Brad en Angelina als ze sex hebben gehad?

Kinberg durfde het ze niet te vragen. En hij kon ook nergens research plegen. 

Hij schreef wel 15 versies, die allemaal in de prullenbak verdwenen.



Toen dacht ie: Wat zou ik doen? Als ik Brad was en net sex had gehad met Angelina?

Ik zou... naar haar kijken.

En wat zou ik zeggen?

Ik zou... niets zeggen. Ik zou met open mond naar haar kijken... 

En toen kon hij de scene schrijven: Dat werd Brad en Angelina, na de sex, in de keuken. Een sinasappel wordt geperst. En verder kijken ze alleen maar naar elkaar...

Even willen ze iets zeggen...

Maar dan toch maar niet... net als Kinberg zou doen, als hij Brad was.

En toen werkte die scene geweldig. 

De meest besproken en geliefdste scene uit de film is de 'therapie'-scene. We zien Brad en Angeline in een simpel two-shot ongeveer recht in de camera praten. Ze zitten in huwelijkstherapie, en moeten antwoorden over hoe hun sex-leven is. 

Brad en Angeline wilden deze scene absoluut niet doen. Hij werd daarom uitgesteld tot het allerlaatste moment op de laatste draaidag. Ze gaven Kinberg de opdracht met 10 andere scene-voorstellen te komen.

Kinberg baalde daar enorm van. Toen besloot hij een gok te nemen: Hij schreef die 10 scenes heel erg slecht, zodat Brad en Angelina hopelijk alsnog voor zijn therapie-scene zouden kiezen.

Hij bracht hen de scenes op de set. Ze lazen ze, en Kinberg hoopte dat ze niet ineens zouden zeggen: Hee, leuk, laten we deze doen.

Gelukkig zei Brad: "Nou, laten we dan maar die verdomde huwelijks-therapie-scene doen."

Kinberg juichte van binnen.  "Maar", zei Brad: "We doen het maar 5 keer, dus 5 takes, niet meer, en geen repetitie."

De regisseur kon niet anders dan voor zekerheid te gaan, dus draaide veilige two-shots, recht voor Brad en Angelina. 

Take 1 ging slecht. Take 2 ook. Kinberg baalde: Verpesten Brad en Angelina het expres? 

Toen kwam take 5. De laatste mogelijkheid. 

En die was briljant. De goedkoopste scene uit de film. In de kortste tijd gedraaid. En die kreeg de grootste lach van de hele film.   

Kinberg is tegenwoordig een druk man: met scenario's voor de nieuwe film van Nicole Kidman, voor de nieuwe film van Ben Stiller en Tom Cruise, en voor het vervolg van 'zijn' film JUMPER met Samuel L. Jackson, SHERLOCK HOLMES, etcetera etcetera...