U2, FRIENDS, SEVEN, WONEN IN LOS ANGELES, MARCO BORSATO: VREEMD MAAR WAAR
Kijk... de beroemde bank van FRIENDS. Hierop zaten JENNIFER ANISTON en haar Friends 10 jaar lang. Gedurende het onvoorstelbare aantal van 236 afleveringen. 

Er zijn meer mensen dan je denkt die hele afleveringen uit hun hoofd kunnen naspelen.

En nog steeds wordt bijna in elk land de serie dagelijks herhaald.

En kijk: Heel vreemd: Ineens zit ik daar op die beroemde bank...


 Hoe kan dat? 

Gewoon omdat die bank in een "museum" staat in een grote Hollywood-studio. EN omdat ik er snel even stiekem op ging zitten, toen de bewaking net even niet keek, vandaar die slechte foto.

Dagelijks vergapen honderden mensen zich aan deze bank. Bij elkaar zijn het miljoenen die deze gewone bank bewonderen alsof het de Mona Lisa is. 

Ik durf beweren dat deze bank meer bekeken wordt dat een gemiddelde Picasso of zelfs een Rembrandt... 

Vreemd? Beetje wel, toch.

Dit is downtown Los Angeles:Dat is eigenlijk een spookstad. Er woont bijna niemand. Dus 's avonds zie je bijna alleen zwervers als zombies rondschuifelen in het half donker. 

Juist OMDAT er haast niemand woont (die kan klagen tegen film-overlast), dient het als een soort open studio: 

Alles wordt er gefilmd: van DIE HARD 4 tot CSI en van TRANSFORMERS tot ARMAGGEDON.In dit beroemde film-pand hebben we een paar maanden gewoond. Het heet de PE LOFTS, genoemd naar Pacific Electric, dat hier ooit zat. Het was ooit het hoogste gebouw ten westen van Chicago. 

Tientallen films zijn hier opgenomen. Van WHO FRAMED ROGER RABBIT met Bob Hoskins tot LA CONFIDENTIAL met Russel Crowe, en van THE ROCK met Nicholas Cage en RUSH HOUR met Jacky Chan tot MAID OF HONOR met Patrick Dempsey. 

Wij hadden dit uitzicht:En op een dag keken we naar de film SEVEN, met Brad Pitt en Morgan Freeman, geregisseerd door David Fincher.

En ineens zagen we het: Op de tv, die voor het raam stond, was PRECIES hetzelfde beeld te zien als in de film SEVEN. 

We zetten het beeld stil, en we zagen dit: Vanuit deze kamer is dit shot van SEVEN opgenomen...Vreemd maar waar...

En nog vreemder was het dat we even later merkten, dat precies hier de wereldberoemde videoclip WHERE THE STREETS HAVE NO NAME van U2 hier was opgenomen... Overigens: De clip lijkt net of het live documentair is, maar in werkelijkheid deden ze er drie draaidagen over...

Als je het niet kent, klik HIER.MAAR WAT NOG VREEMDER WAS...

Ik had zo'n videoclip geregisseerd... klik maar HIER.Ja, MARCO BORSATO met "Binnen". Hetzelfde idee... en allebei natuurlijk gejat... of je kunt ook zeggen: een hommage aan THE BEATLES, die op een dak een free concert gaven...

Vreemd maar waar...