ENORME RAMPEN IN HOLLYWOOD


Dit zijn de resten van een onvoorstelbare ramp in Hollywood. 

Buitenaardse wezens vielen aan. 

Echt waar? Nee natuurlijk niet. Dit is een deel van de set van WAR OF THE WORLDS met Tom Cruise, geregisseerd door Steven Spielberg.

En financieel was het geen ramp, want het bracht aan de bioscoopkassa het recordbedrag van 600 miljoen dollar op. 

En het brengt ook nog eens dagelijks geld op, omdat het een attractie is voor toeristen in WARNERS BROS STUDIO S. 


 Warner Bros is herkenbaar aan die watertoren, en ligt in Burbank, net buiten Hollywood. 

Was het volgende dan wel een ramp? Kijk, dit is een huis aan Wisteria Lane.Je herkent het misschien uit de succesvolle tv-serie DESPERATE HOUSEWIVES (hieronder met zeldzame handtekeningen, hangend in een beroemde hot dog shop)


Toen ze de vier huizen voor de pilot (proefaflevering) bouwden, hadden ze er niet zoveel vertrouwen in. Immers, er worden elk jaar wel 100 pilots in Hollywood gemaakt. En er gaan er maar een klein aantal door.

Maar DESPERATE HOUSEWIVES werd een gigantisch succes, waardoor ze Wisteria Lane moesten gaan uitbreiden... 

Maar dat was nou het grote probleem:


Die vier huizen van de hoofdrolspeelsters lopen dood tegen een berg.  Dus Wisteria Lane kon niet uitgebreid worden... althans niet daar. 

Dus de crew en cast moet steeds heen en weer tussen twee sets om 1 Wisteria Lane op te nemen... Dat vonden en vinden zij "een ramp"...


 Deze man heeft een ander soort ramp gehad. Hij heeft een zeer sjieke brillenzaak aan de beroemde MELROSE AVENUE. Inderdaad van de tv serie MELROSE PLACE.

Alle filmsterren en popsterren kwamen bij hem hun nieuwe brillen kopen.  Van MICHAEL JACKSON tot CLINT EASTWOOD (die hem een keer in de wc betrapte met een niet nader te noemen beroemde popster, maar Clint zei op zijn Clint’s heel cool: "ga maar rustig door, ik heb de tijd"...)

Wie was zijn allergrootste klant? ELTON JOHN.

Maar helaas: Elton liet zich laseren. Net zoals heel veel andere filmsterren en popsterren... Een enorme ramp voor hem.  Weg al zijn business...

En het gaat niet alleen hem slecht: Kijk, schuin tegenover hem zit deze unieke zaak:


Een enorme pruik met krullen, die over een winkel heen zit. Gesloten tijdens de schrijvers-staking. Die staking was een enorme financieele ramp voor Hollywood: 

Niet alleen hadden de schrijvers geen inkomsten, maar daardoor ontstond een economische ketting-reactie

want er werden bijvoorbeeld geen prijs-uitreikingen geschreven, waardoor er veel minder mensen naar Hollywood kwamen, waardoor hotels leeg bleven, en de catering en taxi's minder werk hadden, etcetera etcetera...


Nog een laatste man, die zei dat hij een ramp voor zijn kiezen kreeg. Dit is BILLY MERNIT, de schrijver van een beroemd boek over hoe je ROMANTIC COMEDIES zou moeten schrijven. Dat kwam in 2001 uit. 

Hij vertelde dat het echt een ramp voor hem is, dat er sinds zijn boek verscheen ineens een hele nieuwe golf Romantic Comedies is gekomen, zoals THE 40 YEAR OLD VIRGIN met Steve Carell, SUPERBAD, KNOCKED UP en andere soortgelijke films uit de 'stal' van de "John Hughes" van nu: JUDD APATOW.

Waarom een ramp? Nu moet hij zijn hele boek herzien. En hij dreigt zijn lessen kwijt te raken omdat hij niet meer up to date is. Hij noemde dat geen gewone ramp maar "een onvoorstelbare ramp"....

Met deze laatste ramp heb ik weinig medelijden: Zijn boek is waardeloos, en hij geeft enorm slecht en ongeinspireerd les in zijn volstrekt on-orginele, voor de hand liggende stof...

Maar dat is natuurlijk mijn mening maar. 

Eigenlijk kun je zeggen dat Hollywood al 100 jaar ELKE RAMP weerstaat. Er zijn weinig "fabrieken" die al 100 jaar stabiel zijn gebleven, en jaar in jaar uit steeds meer verdienen...